از بین بردن جای جوش یکی از نگرانی های کسانی که برطرف کردن و برگرداندن زیبایی و لطافت به پوستشان ازروی پوست صورت خود دارند بسیار مهم است . به طور معمول جوش های ایجاد شده بر روی صورت، در مدت زمان کوتاهی از بین می روند. اما آن چه که باقی می ماند جای جوش است که در اغلب اوقات به سادگی رفع نمی شود.

از بین بردن جای جوش

در خصوص جای جوش هایی که معمولی هستند، دوره درمان بین یک تا دو ماه بوده و رفع می شوند. اما برای از بین بردن جای جوش ها چه باید کرد ؟ روش های متنوعی وجود دارد که می تواند این مساله را حل کند. راه های طبیعی و گیاهی بهترین روش برای این کار هستند زیرا بدون عوارض بوده و به تدریج باعث از بین رفتن جای جوش خواهند بود.

جای جوش چیست ؟

اثراتی که پس از آکنه یا جوش زدن بر روی صورت باقی می مانند، جای جوش گفته می شود. هنگامی که منافذ پوستی را عواملی مانند چربی، سلول مرده و یا باکتری در بر می گیرند، جوش به وجود می آید. زمانی که تورم در منافذ به وجود می آید، اگر در نزدیکی سطح  پوست باشد، جوشها کوچکتر بوده و در زمان کوتاهی بهبود خواهند یافت. در صورتی که جوش ها به موقع درمان نشوند، باکتری ها از بین نرفته و احتمال بازگشت جوش بر روی صورت وجود خواهد داشت و برای محو کردن آن قسمت از پوست نیز می بایست زمان بیشتری را صرف نمود.

 

انواع زخم جوش

 

 لازم به ذکر است که برای جوش ها، انواع متفاوتی از زخم ممکن است ایجاد شود که در این جا به آن می پردازیم. می توان گفت که برای رفع ناحیه جوش زده و زخم ها بر حسب نوع آن ها می توان روش هایی مناسبی را به کار بست.

1-زخم نوع یخ شکن : این نوع از زخم، عمیق بوده و به صورت حفره ای می باشند.

2-زخم نوع ورقه ای : این نوع از زخم فرورفتگی وسیعی در سطح پوست ایجاد می کنند.

3-زخم نوع واگنی : زخم های نوع واگنی دارای فرورفتگی زیادی بوده و دارای گوشه ای تیز می باشد.

4-زخم نوع آتروفیک : این نوع از زخم مسطح و باریک می باشد.

5-زخم نوع کلوئید : در نوع کلوئید، زخم ها کلفت بوده و برآمدگی دارند.

اثرات جای جوش بر پوست صورت

از بین بردن جای جوش

می توان گفت اثرات زخم های جوش در برخی از مواقع به صورت دائمی ایجاد شده و بعضی از آن ها با گذشت زمان از میان می روند. اما اثراتی که بر روی پوست ایجاد می کنند به شکل های متفاوتی خواهد بود.

 

الف – ماکول : اثری قرمز رنگ و تخت که از محل جوش باقی می ماند، ماکول گفته می شود که به طور معمول مدتی بر روی پوست مانده و از بین می روند.

ب – پوست تغییر رنگ یافته : در برخی از اوقات، محل بهبود یافته زخم، در پوست تغییر رنگ ایجاد می نماید. این تغییر ممکن است ماه ها روی صورت باقی بماند.

ج – محل بافت گونه : گاهی اوقات نیز، جوش های درمان یافته، اثراتی مانند بافت بر روی پوست باقی می گذارند. که می تواند از نوع زخم های کلویید یا هایپرتروفیک باشد.

د – از بین رفتن بافت : از رایج ترین مواردی که در خصوص جای زخم جوش ها اتفاق می افتد این است که در محل جوشها بافت بدن از میان می رود و زخم هایی مانند فیبروتیک یا یخ گونه را ایجاد می کند. این نوع از آثار مانند حفره هایی بر روی پوست مشاهده می شوند.

 

روش هایی موثر برای از بین بردن جای جوش

از بین بردن جای جوش

هدف بسیاری از افراد برای بهبود بخشیدن به مشکل پوستی در پوستشان، این است که حس بدی را که در خصوص زخم ها دارند، عوض کرده و ظاهری مناسب داشته باشند. اما برای برخی دیگر ممکن است وجود اثرات زخم ها شدید و نا فرم بوده و رفع این ضایعات ، برایشان ضرورت داشته باشد.  در صورتی که آثار زخم جوش بر صورت دارید، لازم است ابتدا با پزشک مشورت کنید تا راه های درمانی مناسب را در اختیارتان گذارد. ما در این جا روش های رایج برای از میان برداشتن زخم های جوش را معرفی می کنیم.

1-روش درم ابریژن :

یکی از موثرترین روش های درمان، روش درم ابریژن است. در این روش از ابزارها و براش هایی با سرعت زیاد بهره می گیرند و باعث کم شدن عمق زخم ها شده و نهایتا آن ها را از بین می برند. دوره درمان این روش، به طور معمول تا چند روز خواهد بود.

2- روش میکرودرم ابریژن :

در این روش نیز با استفاده از اسپری کریستال ریز، پوست را از زخم ها پاک می نمایند. درمان با این روش موثر می تواند در چند جلسه صورت گیرد.

3- ماسک لایه بردار شیمیایی :

لایه برداری شیمیایی، یکی از روش هایی است که می تواند باعث از بین رفتن زخم جای جوش و تغییر رنگ های ایجاد شده را از میان بردارد. در این روش از ماسک های شیمیایی استفاده می شود. این احتمال وجود دارد که با استفاده از این روش، پوست قرمز یا دچار سوزش شود. این روش درمان به طور معمول چند روز طول خواهد کشید.

4- استفاده از کرم رتینوئیک اسید :

هنگامی که زخم های باقی مانده، از نوع بافت گونه باشد، روش درمانی بایستی متفاوت شود. استفاده از کرم رتینوئیک اسید می تواند ضایعات را به خوبی مرتفع گرداند.

5-استفاده از روش لیزر برای از بین بردن جای جوش :

روش لیزر، می تواند ضایعات پوستی و قرمزی باقی مانده بر اثر جوش را از میان بردارد. متناسب با نوع برآمده یا تخت در زخم ها نوع لیزر درمانی متفاوت خواهد بود. این روش درمانی عمدتا چندین روز طول می کشد.

6- به کارگیری فیلرها :

از بین بردن جای جوش

روش دیگر درمانی که به کارگرفته می شود استفاده از کلاژن یا چربی برای پر کردن محل زخم جوش می باشد. این روش برای زخم های عمیق و حفره ای بسیار مناسب است. این مواد به مرور به پوست جذب خواهند شد و نیاز است که تمدید شوند. به طور معمول این تزریق ها در طول چندین ماه، یک مرحله انجام می شود.

7-روش برش ضایعه ها :

این روش نیاز به جراحی داشته و جراح پوست، زخم های باقی مانده را از روی پوست برش زده و جدا می کند. آثار باقی مانده از جراحی نیز با کمک مواد مخصوصی درمان می شود. این روش برای زخم های حفره ای مناسب می باشد.

8- روش جراحی و پیوند پوست :

از بین بردن جای جوش

این نوع از روش درمانی، به وسیله پیوند زدن قسمتی از پوست سالم بدن، در محل زخم های ایجاد شده در پوست می باشد. به طور معمول از پوست پشت گوش، برداشته می شود. در صورتی که روش های پیشین در رفع زخم های حفره ای عمیق موثر نباشد، این روش را به کار می گیرند.

این را به خوبی به خاطر داشته باشید که تمامی راه های درمانی، می توانند در بهبود ظاهر پوست شما موثر باشند. اما نمی توانند به صورت کامل ترمیم را بر روی پوست ایجاد کنند. بهتر است با مشورت پزشک و بر اساس نوع زخم های ایجاد شده، بهترین روش را انتخاب کرده و نتیجه مناسبی را کسب کنید.

 

روش های گیاهی برای از بین بردن جای جوش

از بین بردن جای جوش

1-استفاده از روغن نارگیل :

جالب است بدانید که تمامی روغن هایی که دارای امگا 3 هستند می توانند در ایجاد رطوبت مناسب در پوست موثر باشند و زیبایی را در پوست ایجاد کنند. روغن نارگیل نیز در صورتی که به صورت روزانه به کار گرفته شود می تواند در درمان محل باقی مانده از جوش ها موثر باشد.می توانید هر روز مقدار کمی از آن را روی قسمت های آسیب دیده بزنید. توجه داشته باشید استفاده بیش از اندازه از روغن نارگیل می تواند به پوست آسیب برساند.

 

2-استفاده از جوش شیرین :

جوش شیرین یکی از مواد طبیعی است که موثر بوده و زخم و لکه های باقی مانده بر روی پوست را رفع می نماید. جوش شیرین اسید پوست را متعادل کرده و به صورت لایه بردار طبیعی عمل می کند. به طوری که سلول های مرده روی پوست را برداشته و پوستی تازه و شفاف را به شما باز می گرداند.می توانید با دو واحد آب و یک واحد جوش شیرین، محلولی مناسب را ایجاد کرده و روی زخم های جوش خود بزنید و پس از یک دقیقه، صورت خود را به آرامی بشویید. لازم است بدانید که این محلول به پوست اطراف زخم ها آسیبی نمی رساند.

 

3- استفاده از آبلیمو برای از بین بردن جای جوش :

آبلیمو یکی از موادی است که به جهت دارا بودن آلفا هیدروکسی اسید، می تواند پوست را روشن کند. این ماده بعنوان یکی از مواد اصلی در کرم های ترمیمی جوش محسوب می شود. در عین حال می تواند باعث جوانسازی پوست نیز شود. کافیست آب لیموی ترش را گرفته و کمی آن را رقیق نمایید.

سپس با کمک تکه ای از پنبه، روی زخم های جوش بمالید. اجازه دهید که محلول، بر روی پوست شما خشک شود و پس از آن صورت خود را به آرامی بشویید. این کار را یک روز درمیان، انجام دهید. به خاطر داشته باشید که نیاز است پس از هر مرحله استفاده از آبلیمو، پوست خود را با یک مرطوب کننده، آغشته نمایید. آب لیمو قابلیت زیادی در رفع مشکل جای جوش و تیرگی های حاصل از آن دارد.

 

4- استفاده از آلوئه ورا :

آلوئه ورا از موادی است که می تواند پوست را آرام و مرطوب نماید و به خوبی در درمان لکه ها و زخم ها موثر است. انتی اکسیدانی که در آلوئه ورا وجود دارد، باعث درمان قرمزی و تورم پوست شده و چربی های اضافی پوست و سلول های مرده را از میان می برد. این ماده به خوبی جذب پوست شده و قدرت درمان بسیار بالایی دارد.

موضوع مهمی که در این خصوص مطرح است این است که در هنگام استفاده از آلوئه ورا نیازی به اندازه گیری نداشته و نگرانی از این بابت نخواهید داشت. بهتر است بتوانید از گیاه آلوئه ورا استفاده نمایید. این ماده را بر روی لکه ها و زخم های جوش گذاشته و اجازه دهید مدتی بر روی پوست باقی بماند. خواهید دید که در بهبود پوستتان بسیار موثر است.

 

5- استفاده از سرکه سیب :

از بین بردن جای جوش

یکی از مواد بسیار موثر در حل این مشکل ، سرکه سیب است. این ماده طبیعی را با عسل ترکیب نمایید و اجازه دهید ده دقیقه باقی بماند و پس از آن روزی سه مرحله از این ماده بر روی زخم های خود بمالید.

همچنین در مواقعی که احساس می کنید، جوش های جدیدی در پوست شما ایجاد شده است، تکه پارچه را در سرکه سیب قرارداده و آنرا در آب بگذارید و سپس به آرامی روی نواحی جوش بکشید. این کار باعث کاهش قرمزی در محل جوش شده و مانع ایجاد جوش های چرکی می شود.

 

6-از بین بردن جای جوش با عسل :

از بین بردن جای جوش

می توان گفت عسل برای درمان جوش های متورم و قرمز و همچنین آکنه، بسیار مناسب است. این ماده ارزشمند دارای خواص ضد باکتری بوده و می تواند در بیماریهای پوستی، ماده درمانی خوبی باشد. عسل خام می تواند به راحتی تیرگی و جای جوش بر روی پوست را برطرف نماید.

مقداری عسل را روی نقاط آسیب دیده قرار داده و اجازه دهید تمامی شب بر روی پوست شما باقی بماند و صبح آن را شستشو دهید. با تکرار این کار به صورت روزانه، محل زخم بر روی صورت به خوبی از میان برداشته می شود.

 

5- استفاده از آب خیار :

از بین بردن جای جوش

استفاده از آب خیار برای ترمیم پوست، مدت های زیادی است که به کارگرفته می شود. وجود ویتامین A باعث می شود که درمان پوست به سرعت صورت گیرد. می توانید برش هایی از آن را روی پوست خود قرار داده و شفافیت و تازگی را در پوست مشاهده کنید.همچنین در صورتی که خیار را رنده کرده و آب آن را در تمامی مدت شب بر روی پوست قرار دهید، صبح با لطافت خوبی از پوست مواجه خواهید شد.

البته این روش درمانی در مقایسه با دیگر روشهای طبیعی نیاز به زمان بیشتری دارد اما در صورتی که به صورت مداوم استفاده کنید، سلامت پوست شما را دو چندان خواهد کرد.

 

6- به کارگیری پودر زردچوبه :

از بین بردن جای جوش

کورکومین موجود در پودر زردچوبه می تواند درمان کننده بسیار قوی برای زخم های جوش باشد. این ماده ضد التهاب بوده و باعث کاهش تولید ملانین می شود. ملانین می تواند تیرگی پوست را ایجاد کرده و زخم هایی تیره در پوست به وجود آورد.بنابر این با استفاده از زردچوبه می توانید پوست خود را درمان کرده و دارای پوستی شفاف و روشن باشید. این ماده خاصیت پاک کنندگی داشته و در صورتی که با عسل ترکیب شده و به مدت بیست دقیقه روی پوست گذاشته شود می تواند به خوبی یک لایه از پوست را برداشته و سلول های مرده روی پوست را بردارد.

پس از آن که ترکیب زردچوبه و عسل را به مدت بیست دقیقه روی پوست خود قرار دادید، می توانید آن را به آرامی با آبی خنک بشویید. به حتم لطافت و درخشندگی خاصی را بر روی پوستتان حس خواهید کرد.

 

7- استفاده از کره شیا :

از بین بردن جای جوش

بسیاری از افراد از کره شیا برای رفع چروکیدگی در روی صورت و یا جلوگیری از ایجاد آن استفاده می کنند. این ماده را می توانید جهت زخم های جوش صورت خود نیز استفاده نمایید. استفاده مکرر و روزانه کره شیا، باعث می شود که رطوبت کافی به پوست رسیده و پوست روشن تر شود. بهتر است از کره شیا بدون فیلتر و خام استفاده کنید تا تاثیر بیشتری از آن را مشاهده نمایید.

 

8- ترکیب گلیسیرین و گلاب :

شاید کمتر کسی تا کنون شنیده باشد که گلیسیرین چه جنبه های درمانی خاصی دارد. این ماده ارزشمند ترمیم کننده بسیار قدرتمندی است که می تواند آثار هر زخم و جوشی را به کلی از میان بردارد. کافی است در روز دوبار از گلیسیرین بر روی زخم های جوش زده و آثار معجزه آسای آن را مشاهده کنید.

هنگامی که پوست خشک می شود، دچار سوزش و پوسته شدن می گردد. در این شرایط سلول های مرده در پوست افزایش یافته و منافذ پوست بسته می شوند. این موضوع باعث می شود که میزان جوش و آکنه در پوست افزایش یابد. گلیسیرین با خاصیت اشباع کنندگی که دارد می تواند منافذ را باز کرده و رطوبت لازم را در پوست نگاه دارد و مانع بسته شدن منافذ پوستی گردد.

پیش از این نیز اشاره کردیم که یکی از دلایل بروز جوش بر روی پوست بسته شدن منافذ پوستی است که با استفاده از گلیسیرین می توان این مساله را حل نمود به گونه ای که این ماده در حفره های پوستی نفوذ کرده و پوست را صاف و شفاف می کند. همچنین این ماده می تواند پوست را از آلودگی های باکتری ها نیز پاک نماید.

همچنین استفاده ترکیب گلیسیرین به همراه گلاب نیز تاثیر بسیار مناسبی را بر روی پوست خواهد گذاشت. ابتدا دو قاشق چای خوری از گلاب را به همراه یک قاشق از گلیسیرین ترکیب نمایید. آن گاه این مخلوط را روی زخم های جوش کشیده و ماساژ دهید. اجازه دهید پانزده دقیقه این ماده بر روی صورت باقی مانده و سپس پوست خود را به خوبی بشویید. این روش بسیار تاثیر گذار است.

 

9- به کارگیری دانه‌ شنبلیله :

از جمله گیاهانی که بسیار موثر بوده و می تواند درمان مناسبی محسوب شود، دانه های شنبلیله می باشد. مدت های زیادی است که از این گیاه در درمان و ترمیم پوست استفاده می شود. آنتی اکسیدان موجود در این گیاه می تواند مسائل پوستی و آسیب های آن را رفع نماید.

این یک روش سنتی و گیاهی برای ترمیم التهاب های پوستی و آثار جوش به حساب می آید. با استفاده از دانه های شنبلیله، یک ماهی تابه را با حرارت بسیار کم قرار داده و دو پیمانه کوچک آب به آن اضافه نمایید. سپس دو قاشق بزرگ از دانه های شنبلیله را به آب بیفزایید.

هنگامی که به جوش آمد، به آرامی آن را کوبیده تا خمیری چسبناک حاصل شود. لازم است که مدتی خمیر تهیه شده در فضایی سرد قرار گیرد. آن را در قسمتی از یخچال قرار داده و سپس بخشی از آن را روی زخم های جوش گذاشته و بمالید. این ماده بایستی حدود پانزده دقیقه روی پوست باقی بماند و سپس با آب ولرم شستشو داده شد. توجه داشته باشید که خمیر تهیه شده از دانه شنبلیه نبایستی بیش از بیست دقیقه روی پوست باشد.

 

10- استفاده از روغن زیتون :

از بین بردن جای جوش

روغن زیتون نیز از موادی با ارزش است که می تواند در سلامتی بیشتر پوست موثر باشد. این ماده حاوی ویتامین ، اسیدهای چرب و مواد معدنی است و همین امر باعث می شود که بتوان به عنوان یک لایه بردار قوی برای پوست از آن استفاده نمود. لازم است که مقداری زیتون خالص، آهک، شکر، عسل و آب گرم داشته باشید.

اولین کاری که باید انجام دهید آن است که صورت خود را با محلولی پاک کننده به خوبی بشویید. سپس پوست خود را با آب گرم مرطوب نمایید. موادی را که شرح دادیم با هم ترکیب کرده تا خمیری ملایم حاصل شود. اکنون از این خمیر بر روی صورت خود مالیده و به آرامی ماساژ دهید. این کار را هفته ای یک بار انجام دهید تا کاملا جای زخم و جوش از روی صورت محو شود.

این یک روش درمان ساده و موثر است که هیچ گونه عوارض و خطری نداشته و می توان به آسانی آن را در زمان بارداری نیز استفاده نمود. بسیاری از افراد هنگام بارداری به دلیل تغییرات هورمونی، بر روی پوست خود جوش هایی را مشاهده می کنند.

 

11-استفاده از سفیده‌ی تخم‌مرغ :

شاید تاکنون در خصوص قابلیت ترمیم کنندگی سفیده تخم مرغ شنیده باشید. این ماده می تواند به خوبی محل جوش های روی پوست را رفع نموده و آن را ترمیم کند. وجود ویتامین و آمینواسید در سفیده تخم مرغ مانع می شود که جوش های جدید بر روی پوست ایجاد شوند.برای این کار سفیده تخم مرغ را به خوبی زده تا سفید و کفی شود. سپس آن را روی پوست خود مالیده و تمامی قسمت های تیره و محل جوش را پوشش دهید.

هنگامی که این ماده روی صورت خشک شد، حدود پنج دقیقه صبر کرده و سپس صورت خود را با آب گرم شستشو دهید. با تکرار این کار به صورت دو بار در هفته، گامی موثر برداشته و می توانید آثار درمانی آنرا مشاهده کنید. در صورتی که پوست شما پس از استفاده از این ماسک خشک می شود، می توانید آن را با کمی روغن زیتون مرطوب کنید.

 

و در پایان با مشاوره گرفتن با کارشناسان پوست تیروژ میتوانید از بین محصولات موجود برای از بین بردن جای جوش و زخم ناشی از جای جوش و لک بهترین و مناسب ترین محصول را متناسب با نوع پوست خود از بین صدها محصول فروشگاه اینترنتی تیروژ انتخاب فرمایید.